Zonder mijn Audi Q2 was mijn bedrijf nooit mogelijk geweest

Op het moment dat ik besloot om samen te gaan werken met een bedrijf in Duitsland én een bedrijf in Zweden, wist ik dat ik echt werk wilde gaan maken van mijn ondernemerschap. Ik wilde niet langer een medewerker binnen een bedrijf zijn, maar laten zien dat ik ook een belangrijke functie vervulde. Op papier was alles al geregeld, de samenwerkende bedrijven zouden import en export gaan faciliteren voor uiteenlopende ondernemingen in Scandinavië en het westen van Europa. Voor mij betekende dit een grote stap – en vooral een stap waarbij ik mijn eigen dromen waar zou gaan maken.

Flexwerken, een eigen auto en gewoon heel hard werken

Ik besloot er direct vol voor te gaan. Ik meldde mijn bedrijf aan bij de Kamer van Koophandel, zorgde voor een functioneel en gezond kantoor aan huis en liet visitekaartjes maken. Mijn partners waren direct onder de indruk, maar ik had nog een flinke uitdaging voor de boeg. Ik woon centraal in Breda en heb alleen een fiets. Ik kan namelijk alles makkelijk doen met het openbaar vervoer, de benenwagen en de fiets. Maar werken voor een internationaal bedrijf met partners in Zweden en Duitsland is niet heel erg tof wanneer je aangewezen bent op het openbaar vervoer. Helemaal niet wanneer je regelmatig naar bedrijven moet om te onderhandelen. Ze zien je al aankomen op de fiets. Maar een eigen auto kopen, daar had ik het budget echt niet voor.

Mkb lease als de geschikte oplossing

Ik had het idee dat het leasen van een auto niet mogelijk was. Mijn bedrijf was immers bijzonder jong en veel cijfers kon ik nog niet laten zien. Toen kwam ik erachter dat mkb lease helemaal niet zo uitdagend is als ik dacht. Sterker nog, ik kon zonder problemen direct de sleutels ophalen van de auto die ik al langere tijd wilde: de Audi Q2. Uiteraard voorzien van veel van de prachtige opties die dit model onbetaalbaar maken wanneer je de volledige vraagprijs ineens op moet hoesten. Zeker voor een startende ondernemer in het mkb. 

Een aanrader of toch niet?

Er waren genoeg mensen die sceptisch reageerden toen ik vertelde over de mkb shortlease die ik gekozen had. Totdat ze de auto zagen en hoorden wat ik per maand betaal om de Audi Q2 volledig zonder zorgen te rijden – en met de opties die deze auto mijn droomauto maken. Wat mij betreft is de mkb lease een grote aanrader, omdat ik direct aan de slag kon met wat ik graag wilde doen binnen de samenwerking.