Zelf een feestje organiseren: Hoe doe ik dat?

Ben je binnenkort jarig of heb je iets anders te vieren zoals een jubileum, het behalen van een diploma of een babyshower? Dan is het tijd voor een feestje! Maar hoe organiseer je een geslaagd feest? Lees deze blog zodat je niets vergeet en jij je gasten een plezierige dag of avond kan geven. 

 

Stap 1

Voordat het feest begint moet je een datum vaststellen, locatie, een gastenlijst maken, menu bedenken en een budget vaststellen. Ga jij het bij jou thuis organiseren of op locatie? Het voordeel van op locatie organiseren is dat je geen rommel thuis hebt en er een hele hoop tijd bespaart wordt met schoonmaken. Wel moet je hiervoor dieper in de buidel tasten, want het huren van een locatie is best wel prijzig. Een andere goede oplossing is om het feest naar de tuin te verplaatsen. Met het onvoorspellige weer in Nederland weet je het natuurlijk nooit, dus kunt je kiezen voor partytent verhuur. Zo kan iedereen ook droog en warm binnen staan als het nodig is. 

 

Stap 2

Maak het evenement aan op Facebook en nodig alle gaten hiervoor uit. Doe dit op tijd zodat iedereen zich op aanwezig kan zetten. Zo weet jij precies wie er wel en niet komen en hoeveel boodschappen je moet halen. 

 

Stap 3

Hoe ga je de ruimte aankleden? Heb je een thema bedacht? Zoek op internet naar spullen die hier goed bij passen. 

 

Stap 4

Een feest is natuurlijk geen feest zonder lekkere hapjes en drankjes. Misschien is dit al aanwezig op locatie of moet je zelf de boodschappen doen. Aan de hand van het aantal mensen die op aanwezig staan kun je een ruwe schatting maken. Natuurlijk wil je ook niet te veel tijd kwijt zijn aan het bereiden van de hapjes op de dag of avond zelf. Kies daarom voor makkelijke dingetjes zoals een bittergarnituur, pizzapunten of maak vooraf wrapjes. Op het internet kun je genoeg inspiratie op doen. Ook handig is om een selfservice bar te maken zodat iedereen zich kan voorzien van eigen drankjes en jij niet steeds in de weer hoeft. Vergeet ook niet te vragen aan je gasten of er nog allergieën of diëten zijn. 

 

Stap 5

Maak een playlist op Spotify voor een hele avond plezier! Kun je niet zoveel nummers bedenken? Vraag het aan je gasten in de Facebook groep. 

 

Stap 6

Als allerlaatste is het wel zo netjes om de buren in te lichten. Typ een briefje met je telefoonnummer erbij of misschien nog wel beter: Ga persoonlijk even langs.

 

Let's get the party started!