Wat komt er allemaal kijken bij een tuin?

Een nieuw huis kopen is een spannende, leuke maar ook vermoeiende bedoening. Gelukkig is het voornamelijk leuk. Je krijgt een nieuw plekje en kan deze helemaal zelf inrichten. Maar het klussen kan soms dus ook wel vermoeiend zijn. Vooral als er een tuin bij je huis zit, kan je het werk wat hieraan te pas moet komen flink onderschatten. Het ziet eruit als een oerwoud en je wil hier een leefbare, mooie tuin van maken. Maar wat komt hier allemaal bij kijken? Lees snel verder voor mijn tips & tricks om je tuin leefbaar te maken.

Garage of tuinhuis

Allereerst kan het fijn zijn om een garage of tuinhuis in je tuin te maken. Of misschien (als je mazzel hebt) is deze er al en hoef je deze alleen maar klaar te maken voor gebruik. Het is fijn om zo’n plek te hebben zodat je hier wat spullen kwijt kunt zoals bijvoorbeeld kussens voor op de tuinset. Deze worden dan niet nat en sompig door de regen. Maar ook als je te veel spullen hebt in huis die je niet echt gebruikt, zoals bijvoorbeeld klusspullen of vazen, kan je zo’n ruimte vaak heel goed gebruiken. Kijk dus of het mogelijk is om zo’n ruimte te creëren, want hier ga je geen spijt van krijgen. En nog een tip; klussen in een tuinhuis of garage kan erg koud zijn, zeker in de winter. Denk er dus aan om een goede werkplaatskachel aan te schaffen als je hiermee bezig bent. Ook voor het klussen in huis kan dit een uitkomst zijn trouwens!

Groen

Daarnaast wil je natuurlijk wat mooi groen in je tuin. Het oerwoud aan onkruid en gekke naamloze planten mag weg en het is tijd voor wat orde in de chaos. Probeer van tevoren te bedenken welke planten je mooi vindt. En vergeet niet dat planten ook snel groeien! Wil je niet te veel werk hebben aan je tuin? Kies dan niet voor bomen die je elk halfjaar moet snoeien omdat ze anders je licht en zon tegenhouden. Maar kies dan liever voor wat lagere bosjes, plantjes en bloemenstruiken. Op internet kan je gelukkig talloze blogs vinden over welke planten handig zijn om in je tuin te hebben. Neem daar dus even een kijkje en lees je goed in voordat je in het tuincentrum gaat struinen (en terugkomt met planten die helemaal niet handig zijn).

Finishing touch

Ook bij de finishing touch moet je goed nadenken wat je in je tuin wil. Er is namelijk keuze uit talloze meubels, buitenverlichting, parasols, enzovoort. Gelukkig kan je bij websites zoals de Landbouwwinkel alles op één en dezelfde website aanschaffen. Wel zo handig, want je kan gelijk kijken hoe duur alles in totaal is en of alles bij elkaar past. Als je naar verschillende winkels gaat, kan dit nog wel eens tegenvallen. En vergeet een mooie barbecue niet! Want je wil natuurlijk niet in de zomer, als het een dag mooi weer is, erachter komen dat je deze bent vergeten!