Werken bij een uitzendbureau

Op het moment dat je werk zoekt is de kans groot dat je je inschrijft bij een uitzendbureau. In Nederland zijn er ongeveer 22.000 bedrijven ingeschreven als uitzendbureau. Grote kans dat er dus een uitzendbureau tussen zit wat aansluit bij jouw wensen. Ik besloot een tijd geleden om zelf bij een uitzendbureau te gaan werken.

Intercedente

Ook ik was op zoek naar werk en schreef mij in als werkzoekende bij een uitzendbureau. In eerste instantie was ik op zoek naar administratief werk. Omdat ik het erg leuk vind om samen en met mensen te werken keek het uitzendbureau naar bedrijven waar je veel extern contact hebt. Functies als Office Manager, Accountmanager en Account Executive sloten het beste aan bij mijn wensen. Totdat ik op een dag gebeld werd door het uitzendbureau met de vraag of ik niet bij hen wilde werken.

Ik ging aan de slag als Intercedente. Dit betekent dat je de kandidaten moet matchen aan de bedrijven. Een uitdagende klus als je het mij vraagt. Je moet een goede dosis mensenkennis hebben aangezien je tijdens de intake goed door moet vragen en in moet schatten wat voor een persoon je voor je hebt zitten. Ik werd geplaatst op de technische afdeling. Hier ben je voornamelijk bezig met het invullen van de vacatures als operator. Als je in de zoekmachine ‘vacatures operator’ intypt zie je dat je als operator voornamelijk met machines werkt en zorg je ervoor dat de machines optimaal werken. Een technische achtergrond is dan ook een must.

De juiste match

Het meeste contact had ik met mannen in de leeftijdscategorie 30-40 jaar. Deze leeftijd is best lastig aangezien de meeste mannen al een rugzak hebben. Ze hebben vaak jarenlang in hetzelfde bedrijf gewerkt en moeten nu wegens een reorganisatie het bedrijf verlaten. Omdat ze altijd met één soort machine hebben gewerkt is het tevens lastig om de juiste match te maken met een soortgelijke machine. Elk bedrijf werkt uiteraard weer met andere machines en materialen. Gelukkig hebben wij veel klanten die tijd en energie in hun kandidaten steken en ze een uitgebreid inwerktraject aanbieden met daarbij de bijbehorende cursussen. Zo leren de kandidaten de machines goed kennen en kunnen ze er straks met gemak mee werken. Het is erg moeilijk om deze mannen te kneden en om te laten scholen tot een ander beroep. In cursussen om met andere machines te werken hebben ze altijd wel interesse aangezien hun passie hier ligt. Zonder dat ik zelf enige technische kennis heb, heb ik toch altijd de juiste match weten te maken.