Even er helemaal uit tijdens een stedentrip Valencia

Een stedentrip Valencia is een goed idee als je er even helemaal tussenuit wilt. Je waant je in Valencia in een totaal andere wereld. En dat terwijl je maar een korte tijd hoeft te vliegen. Het eten in Valencia is heerlijk, maar er is nog meer te doen. Je kunt hier bijvoorbeeld een Flamenco-show bijwonen. Een dansshow zoals je deze nog nooit hebt gezien. De kosten voor zo'n show vallen reuze mee en je kunt hier een hele avond genieten van de mooie muziek en de schitterende dans. Vaak is er een arrangement compleet met diner beschikbaar. Je kunt je dan helemaal onderdompelen in de sfeer en de muziek.

Ga tijdens je stedentrip Valencia eens naar een dierentuin

Veel mensen houden ervan om in verschillende landen dierentuinen te bezoeken. Soms valt het mee, soms valt dat tegen. In Valencia zal het je zeker meevallen. Sterker nog een bezoek aan het Bioparc Valencia is een echte aanrader. Geen dieren die zitten te verpieteren in (te kleine) hokken, nee, een dierentuin waar je de dieren in hun bijna natuurlijke habitat kunt zien. Door bij de entree een plattegrond te kopen en de aanbevolen wandelroute te volgen, zie je alles en kom je ook met enige regelmaat langs plekken waar je even kunt zitten om wat te drinken. Ook rolstoelgebruikers kunnen hier genieten.

Een Hop-on Hop-off tour is altijd leuk

Met zo'n grote rode bus de stad door is natuurlijk altijd leuk. En dat is niet voor niets. Je ziet vanaf het dak van deze bus, terwijl je heerlijk in het zonnetje zit, de complete stad en krijgt uitleg over de verschillende bezienswaardigheden. Ik plan zo'n bustour altijd direct voor de eerste dag. Zo weet je een beetje wat je van de stad kunt verwachten en is het gemakkelijker om je tijdens de rest van je stedentrip Valencia te kunnen oriënteren in de stad.

Er zijn ook andere manieren om de stad te zien

Zo kun je bijvoorbeeld een trip plannen in een tuktuk. Je wordt dan twee uur lang rondgereden door de stad en kunt je ogen uitkijken zonder dat je op het (soms drukke) verkeer hoeft te letten. Wil je liever op een iets actievere manier de stad zien? Dan kun je een fietstour doen, al dan niet onder begeleiding van een gids. Deze gids spreekt vaak Nederlands. Hier kun je bij het boeken rekening mee houden. Je kunt tijdens je stedentrip Valencia dan ook nog een beetje aan je conditie werken.