Optimaliseer in je eigen werkzaamheden!

Werken, de een vindt het het leukste wat er is, terwijl een ander er juist een hekel aan heeft. Nu zijn er natuurlijk talloze banen, van het werken met je handen tot aan het werken op kantoor. Nu zijn er wel een aantal dingen waar je jezelf in kunt optimaliseren. Het werk in de horeca kun je niet specifiek voorspellen en optimaliseren, maar op het kantoor zijn er aardig wat hulpmiddelen! Zo zou je door middel van de juiste middelen en apparatuur je werk veel efficiënter kunnen maken. Laten we eens wat dieper ingaan op deze middelen!

Zorg voor een juiste houding

Af en toe denken we tijdens het uitvoeren van onze werkzaamheden niet meer altijd aan onszelf. Zo overbelasten we onszelf wel eens door té zware producten te tillen, een verkeerde houding aan te houden of door verkeerd te lopen. het is daarom belangrijk dta je bewust nagaat hoe je iets vastpakt en hoe je zit in een bepaalde stoel. Zorg daarom altijd voor een geschikte bureaustoel die niet alleen comfortabel zit, maar ook echt bij je past! Zo zijn er ergonomische bureaustoelen die goed mee kunnen veren, zodat je nooit een verkeerde houding hebt voor je rug. Denk dus goed aan jezelf!

Efficiënter werken met een monitor arm

Je kent het misschien wel, al die tabbladen die je open hebt staan op je pc of laptop om je werkzaamheden uit te kunnen voeren. Wanneer je een verslag aan het typen bent, zul je dus je scherm moeten opsplitsen om alles te kunnen zien. Een verslag oplossing hiervoor is het gebruik van meerdere schermen. Door je laptop te koppelen aan een of twee extra schermen, kun je gemakkelijker werken aan bepaalde verslagen. Op het ene scherm zou je bepaalde informatie kunnen zetten, terwijl je op het andere scherm je verslag aan het schrijven bent. Met een geschikte monitor arm hang je deze schermen op een ideale hoogte, zodat je jouw werkzaamheden veel efficiënter kunt maken!

Schrijf dingen op!

Het klinkt misschien een klein beetje cliché, het opschrijven van dingen. Iedereen tegenwoordig denkt alles maar terug te kunnen binden op het internet of weet het allemaal wel te onthouden. Door bepaalde belangrijke informatie op te schrijven, sla je dit automatisch beter op in je geheugen. Door het op een sticker te schrijven en dit plakt aan je bureau, zal je hier iedere dag naar kijken en het dus niet vergeten!

Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad, zodat jij je werk sneller en efficiënter zou kunnen doen. Werkze maar weer voor de komend tijd!