Nieuw huis gekocht? wat nu?

U heeft net een nieuw huis gekocht, een hoop dingen geregeld zodat het door kon gaan en nu, ja wat nu eigenlijk. Een huis kopen is natuurlijk wel een belangrijk punt in je leven, maar vooral wanneer het je eerste huis is kan het nogal overweldigend zijn. Zoveel dingen die er vooraf aan toe zijn gegaan en nu nog de verhuizing. Je hebt natuurlijk heel veel zin om alles zo snel mogelijk geregeld te hebben, maar haastige spoed is zelden goed! Maakt daarom vooral een stappenplan met dingen die er nog gedaan moeten worden voordat je jouw nieuwe huisje in kan. 

Verbouwen? 

Vaak niet alle huizen zijn helemaal hoe je ze wil hebben wanneer je het koopt. Misschien wil je nog wel wat kamers schilderen, een nieuwe vloer erin leggen of zelfs misschien een kleine verbouwing in een van de kamers. Het is handig om dit allemaal op een rijtje te krijgen voordat je intrekt in het nieuwe huis. Want niets is zo vervelend als in een huis te wonen wat op dat moment verbouwd wordt, zeker niet wanneer je net zo blij was met je nieuwe huis. Maak een lijstje van welke kamers er geschilderd moeten worden, welke vloer je erin wil en welke verbouwingen er nog gedaan moeten worden. Zo kun je een tijdsschema maken waarin je kijkt wat je zelf wil gaan doen en wat andere mensen voor je komen doen. Hierdoor kun je ook een uiterlijke datum vaststellen wanneer je nu echt naar het huis wil verhuizen. 

verzekeringen

Dit is een van de minder leuke en saaie dingen die er nog geregeld moeten worden. Er zijn een aantal verzekeringen die er verplicht zijn, maar ook een aantal die zeker handig zijn om te hebben of tenminste over na te denken. 

Hieronder een lijstje van een aantal verzekeringen:

  • Opstalverzekering: Deze verzekering moet je meestal verplicht afsluiten voor je hypotheekverstrekker. Deze verzekering verzekerd namelijk alle schade die er aan je huis kan komen. Je verzekerd het bedrag wat jouw huis op dat moment waard is. 

  • Overlijdensrisicoverzekering: Dit verzekerd je ervan dat wanneer je partner overlijd je niet in de schulden terecht kan komen. 

  • Inboedelverzekering: Deze verzekering verzekerd al je spullen in huis.

  • Rechtsbijstand verzekering: Hiermee ben je verzekerd voor juridische hulp bij een conflict. 

  • Aansprakelijkheidsverzekering: Hiermee dek je de schade die je per ongeluk kan veroorzaken bij de spullen van een ander.

  • Woonlastenverzekering: Met deze verzekering kan je een deel van je hypotheek betalen bij arbeidsongeschiktheid.

Abonnementen afsluiten

Zo zijn er ook nog een aantal abonnementen die je moet afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan TV en internet of gas water en licht. TV en internet kun je bij veel verschillende providers afsluiten. Het is van belang dat je een goede keuze maakt. Maak dan ook gebruik van de verschillende vergelijkingswebsites op het internet. Gas water en licht kun je tegenwoordig het beste kiezen voor een duurzaam alternatief. Denk aan zonnepanelen of een warmtepomp.