Niet iedere keer hetzelfde, maar ook een keer wat anders

Alle grote merken kennen we natuurlijk wel. Denk aan Louis Vuitton, Gucci, Michael Kors en Tommy hilfiger. En die heb je vaak wel gezien. Daarom is het ook leuk om naar andere merken te kijken. En dan niet perse de onbekende andere merken. Maar in het algemeen andere merken. Dat kunnen ook bekende merken zijn, zoals My Brand, maar het is leuk om natuurlijk wat variatie in het straatbeeld te zien. En dan vooral gewoon in de kleding ook. Want soms heb je het idee dat je super veel dezelfde mensen ziet, terwijl ze niet een dezelfde persoon zijn. Soms denk je er spontaan van dat je een klein beetje gek wordt. Ik zat laatst aan een paar situaties te denken, waar je echt denkt van: het lijkt net of niemand meer een eigen mening heeft.

Op festivals en feestjes lijk je dubbel te zien

En dan nog wel zonder drugs en te veel drank op. Wanneer je een festival terrein op loopt, of een feest locatie, binnen loopt. Lijkt het echt alsof je gelijk al dubbel ziet. En dan heb je nog niets gedronken of van drugs in genomen. Je ziet zoveel jongens en meisjes met allemaal dezelfde kleding stijl, en dan denken ze vooral uniek te zijn. Tuurlijk als persoon zelf, en je gedachten, ben je uniek natuurlijk. Want je kan het eens zijn met iemand, maar je houdt altijd je eigen gedachten. Tenminste dat hopen we dan maar. Maar in dit geval, moet je soms eens naar vriendengroepen kijken. Daar zie je het vooral in terug. Jongens en meisjes in dezelfde vrienden groep die lijken vaak super veel op elkaar. En dan bedoel ik in hun stijl, niet hun uiterlijk. Want ze hebben allemaal dezelfde stijl kleding aan, en als ze pech hebben, dan hebben ze ook echt hetzelfde aan. Maar dat weten ze positief te verbloemen op Instagram als in #twins. Maar ook de kapsels. Daar valt vaak ook veel gelijkenis in terug te vinden.

Loop een schoolplein op van een middelbare school

De meisjes, en ook jongens, in hetzelfde jaar lopen vaak met hetzelfde rond. Want wat de ene heeft, dat wilt de andere ook hebben. De vraag hoor je thuis al gesteld worden. Of je geld mag voor een nieuwe tas want je vindt die tas zo gaaf en eigenlijk heb je hem echt nodig want daar past alles in en die je nu hebt is kapot of te klein. En uiteindelijk zie je tien puberende tienermeisjes met hetzelfde item lopen. Zou dit ook ooit eens anders verlopen? Of blijven we allemaal dezelfde items kopen als de mensen waar we mee om gaan?