Led verlichting, het licht van de toekomst

Wat voor soort licht je moet gebruiken is al een lange tijd een groot vraagstuk geweest. Eerst was het altijd de simpele gloeilamp. Maar door de tijd heen werden er steeds meer soorten lichten uitgevonden. En deze waren niet allemaal even goed voor het milieu, of vreten alle stroom op. Gelukkig is tegenwoordig steeds meer duidelijk over wat wel goed is en wat niet. En is daar ook veel over te vinden online. Zo kan je steeds makkelijker een beslissing maken over wat voor licht jij in de kamers wilt hebben. En in dit blogje zal ik het kort hebben over led verlichting, en hoe dit goed bij jou kan passen. Want buiten dat het mooi licht is, is het ook ontzettend milieubewust!

Goed voor het milieu, en voor de portemonnee

Led spots zijn niet alleen goed voor het milieu, ook zijn ze een stuk goedkoper in gebruik. Ze verbruiken tot wel 15% minder als de traditionele gloeilamp, en wel tot 90% van de halogeenlampen. Niet alleen dat, maar ze gaan ook een stuk langer mee. Met een gemiddelde levensduur van rond de 50.000 lichturen hoef je eigenlijk nooit nieuwe lampen te plaatsen. En zoals je zelf ook wel kan bedenken, is dat dus een stuk goedkoper. En door dit lagere verbruik is het dus ook een stuk beter voor het milieu. Dus je helpt niet alleen jezelf ermee door led spots aan te schaffen. Je maakt de wereld ook een betere plek.

Flexibel in gebruik

Tegenwoordig zijn de led spots beter dan ooit. Je kan ze in alle vormen en maten krijgen, en er worden hele hoge eisen gesteld aan de kwaliteit. Je kan de spots richtbaar maken, wat betekent dat je ze zelf kan richten op waar jij ze het mooiste licht vind geven. Je kan keuzes maken tussen warm en wat kouder licht. Zo kan je in elke kamer een eigen sfeer creëren met het licht. Waar je wel voor moet oppassen is dat je ze in een keer op de juiste plek installeert. Het verplaatsen van led spots is namelijk geen makkelijk karwei. Daarom is het ook handig om hulp in te schakelen voor het installeren van deze led spots. Zo weet je zeker dat ze in een keer goed zijn, en je er de rest van je leven plezier van kan hebben. Ook handig met de led spots is dat ze over het algemeen dimbaar zijn. Zo kan je er zelf voor kiezen hoe licht je het wilt hebben op elk gegeven moment. Werkelijk perfect dus voor elke situatie!