Zo geef jij een grandioos feest

Ben je binnenkort jarig en wil je dit jaar je verjaardag een keer echt goed vieren? Geef dan een grandioos feest waar mensen nog lange tijd over zullen napraten. Benieuwd hoe je zo’n feest tot in de puntjes organiseert? Je leest het hier!

Bepaal je budget

Voordat je überhaupt kunt nadenken over het feest is het misschien eerst goed om je budget te bepalen. Een feest geven kost nu eenmaal geld maar hoeveel je er aan uit wilt besteden ligt natuurlijk aan jezelf. Het is natuurlijk wel zo dat je met een ruimer budget meer dingen kunt kopen of huren. Maar dit hoeft helemaal niet te betekenen dat jouw feest meer geslaagd is dan wanneer je maar een beperkt budget hebt. Ook met een beperkt budget kun je een grandioos feest organiseren die je gasten niet snel meer zullen vergeten. Je zult misschien alleen iets creatiever moeten zijn.

Kies een locatie

Als je, je budget hebt bepaald is het tijd om op zoek te gaan naar een locatie. Je kunt een feest prima thuis vieren maar je moet jezelf wel even afvragen of je zin hebt in al die mensen over de vloer. Je huis wordt behoorlijk vies en de dag daarna zit je met alle troep. Je kan er ook voor kiezen om een locatie te huren. Dit kan bijvoorbeeld al een klein zaaltje zijn of een sportkantine maar ook grotere locaties zoals een landgoed of een strandtent. Voor welke locatie je kiest is natuurlijk redelijk budget gebonden. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om externe partijen te gebruiken zoals bijvoorbeeld catering of geluid huren.

Maak een gastenlijst

Eenmaal een locatie? Dan kun je, je gastenlijst gaan opmaken. Zet de mensen die het belangrijkste voor je zijn en dichtbij je staan als eerste op de lijst zoals familie of beste vrienden. Hierna vul je de lijst net zo lang aan totdat je vindt dat je er genoeg hebt. En maakt je trouwens geen zorgen om mensen die elkaar misschien niet helemaal liggen. Dit is jouw feest en jij bepaalt wie er wel of niet komen. Daar dienen ze zich maar op aan te passen.

Verzin een thema

Om je feest helemaal af te maken kan een thema natuurlijk niet ontbreken. En voor je thema geldt, hoe gekker hoe beter! Helemaal gek van unicorns? Maak er een unicorn feestje van en trekt zelf je meest zoetste outfit aan. Hoe meer de boel is aangekleed, hoe leuker het is.