Ga je douglashout gebruiken in de tuin? Met deze tips heb je er nog jaren plezier van! 

Veel mensen maken gebruik van de populaire houtsoort Douglas hout. Dit is niet zo gek, want het is enorm sterk en kan daarom goed gebruikt worden voor toepassingen rondom het huis. Zeker voor gebruik in je tuin is het goed geschikt omdat het amper rot en niet snel beschimmeld raakt. Ook zonder behandeling heeft Douglas hout een hoge duurzaamheid; het kan wel tot zo’n vijftien jaar meegaan zonder behandeling! Je kunt echter meer halen uit het hout, waardoor het soms tot wel vijfentwintig jaar mee kan gaan. Wil jij weten hoe je de maximale levensduur van jouw Douglas hout benut? Je leest het in dit artikel! 

 

Behandel het hout met speciale verf

Douglas hout komt van een bijzondere soort lariksboom. Dit type boom groeit vrij snel en levert wat zachter hout op. Het is wel mogelijk om het hout te verven, maar dit kan na verloop van tijd wat af gaan bladderen. Wil je dit voorkomen? Behandel dan je Douglas tuinhout met een speciaal ontworpen Douglas verf. Deze verfsoort is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en heeft een impregnerende werking. Daarmee ondersteun je de natuurlijke kwaliteiten van het hout nog eens extra en voorkom je dat het hout gaat schimmelen na de eerste tien jaar. 

 

Behandel het hout met een speciale olie

Het hout van de Douglas Boom heeft van nature een ontzettend mooie kleur. Is het hout nog vers? Dan heeft het hout een mooie oranje kleurige gloed. Na verloop van tijd zal deze gloed afnemen en zal het hout een meer grijze kleur gaan krijgen. Wil je het hout beschermen en de mooie, natuurlijke kleur van het hout behouden? Dan kun je dit het beste doen door het hout te behandelen met een olie die speciaal gemaakt is voor Douglas hout. Hiermee bescherm je het hout optimaal en behoud je de natuurlijke kleur van het hout. 

 

Behandel het hout met buitenbeits

Het gebruiken van specifieke producten voor Douglashout is geen vereiste. Ook met een reguliere beits die geschikt is voor gebruik buitenshuis kun je het hout van bescherming op de lange termijn voorzien. Kies voor een transparante uitvoering als je de natuurlijke kleur van het Douglas hout wil benutten. Wil je liever wat kleur toevoegen aan jouw Douglashout? Ook dat is mogelijk, kies dan voor een beits die niet transparant is, in de kleur van jouw voorkeur.