Een dagje weg in Nederland

Je hoeft niet ver te reizen om een nieuwe stad te leren kennen, mocht je bepaalde plaatsen in Nederland nog niet bezocht hebben is het aan te raden om eens een dagje weg te gaan. Boek er meteen een hotel bij zodat je voldoende tijd hebt en lekker kunt relaxen. 

Brabant

Brabant is een leuke provincie om te bezoeken, mocht je er niet vandaan komen. Hotels Dordrecht of hotels Breda boeken is een goed idee, je hebt dan voldoende tijd om deze steden te verkennen. De brabantse gezelligheid is ongekend in beide van deze steden. Er zijn ook mooie natuurgebieden in de buurt, leuke restaurants en bijzondere musea. Een populair moment om Brabant te bezoeken is tijdens carnaval, voor de liefhebber. En hoe zuidelijker je reist, hoe mooier het weer is. In Breda is de temperatuur vaak net iets hoger dan ergens in het noorden van Nederland.

Activiteiten

Ga je naar Breda? Maak dan een wandeling door het park, of maak een stadswandeling. En wist je dat je in Breda veel street art kunt vinden? Je kunt een wandeling maken en de route zo plannen dat je al deze mooie kunstwerken kunt bekijken. Er zijn wel meer dan 50 muurschilderingen te vinden rondom het centrum van Breda. Plof daarna lekker neer bij een café met een kopje koffie en een stuk gebak. Of ga ‘s avonds uiteten bij een mooi restaurant voordat je naar je hotel gaat. Op de Grote Markt vind je voldoende eetgelegenheden. 

Overnachten

Kies voor een overnachting in een fijn hotel, je kunt een hotel boeken midden in het centrum of net iets erbuiten. Het is afhankelijk van jouw activiteiten, als je liever in het bos gaat wandelen van Breda kun je misschien beter een hotel boeken in de natuur. Er is hoe dan ook genoeg keuze. Je kunt ook kiezen voor een hostel als je het leuk vindt om andere reizigers te leren kennen, je hoeft niet per se een gedeelde kamer te boeken want vaak hebben ze ook privé kamers.

Conclusie

Je hoeft niet ver te reizen om een nieuwe stad te verkennen, met een uur rijden kom je vaak al een heel eind. Ontdek nieuwe restaurants, bekijk kunst in musea of op straat en leer de stad kennen. Kies voor een stadswandeling of bezoek de natuur in de omgeving. Je kunt makkelijk met het openbaar vervoer overal komen. Maar er zijn ook voldoende parkeergelegenheden in het centrum, zoek dit in elk geval van te voren op. Vaak kun je ook reserveren voor bijvoorbeeld een parkeergarage.