Denk na over onverwachte gebeurtenissen!

Je hebt mensen die overal over piekeren en je hebt mensen die zich nergens druk over lijken te maken. Weet je zelf in welke categorie je valt? Misschien zit je er wel tussen in. Je maakt je af en toe eens zorgen om iets. Denk je ook wel eens na over wat als er iets onverwachts voorvalt in je leven dat het totaal zal veranderen? Ik sta er zelf in ieder geval niet al te veel bij stil. Toch is het misschien handig om dat toch eens te doen.

Waarom?

Dat is een goede vraag. Voor mij zelf is het goed na te denken over welke stappen je kan nemen als er iets aan de hand is. Stel dat je wordt aangereden en je komt daardoor in het ziekenhuis. Je maakt veel medische kosten. Dat is nog niet eens het ergste. De aanrijding heeft er namelijk voor gezorgd dat je arbeidsongeschikt bent geworden. Weet jij dan wat je moet doen? Ik in ieder geval niet. Daarom ben ik op onderzoek uit gegaan (online weliswaar). Daardoor kwam ik uit bij het feit dat het handig is om op zo’n moment een letselschade advocaat in te schakelen. Die zorgt er voor dat de juridische kant goed wordt afgehandeld. Dat scheelt je dan weer enorm veel zorgen.
Nu vraag ik me dus af of je hier ook op gekomen wat als je op dit moment in het ziekenhuis lag. Waarschijnlijk niet. Misschien maakt het je op dat moment misschien allemaal niet uit wat er aan de hand is en wil je gewoon naar huis. Achteraf baal je dan misschien dat je niets in actie hebt gezet.

Andere voorbeelden

Er zijn ook andere voorbeelden te bedenken waar je goed op voorbereid wilt zijn. Dan denk ik op die moment niet alleen aan ongelukken maar meer aan het overlijden van iemand in je direct omgeving. Ik weet dat het niet het fijnste onderwerp is om over te praten maar toch is het belangrijk. Weet jij bijvoorbeeld hoe die gene alles heeft geregeld? OF nog een betere vraag: heb jij zelf alles al geregeld en zijn de mensen om je heen daar van op de hoogte? Misschien ligt het aan de leeftijd maar ik denk dat veel mensen uit onze doelgroep er niet mee bezig zijn. Ik daag je uit om toch alles te gaan regelen zodat je er later geen omkijken meer naar hebt. Dat is fijn voor jezelf en voor anderen!