De SEO verbeteren: hoe doe je het?

Binnen de wereld van online marketing komen er veel termen op iemand af. SEO, linkbuilding, content en website techniek zijn allemaal woorden die rondom elkaar gevonden kunnen worden. De termen zelf zeggen eigenlijk niet veel, dus het kan moeilijk zijn om er achter te komen wat het allemaal precies betekent. En daarom is deze blog er!

SEO

SEO staat voor ‘search engine optimization’. In andere woorden is dit ‘zoekmachine optimalisatie’ of een technische SEO audit. Het optimaliseren van de zoekmachine is niet iets wat na een eenmalige inspanning gedaan is. Er zit een lange termijn strategie achter. Deze strategie bestaat bijvoorbeeld uit zoekwoordenonderzoek en het verbeteren van drie pijlers. Om de zoekmachine zo geoptimaliseerd mogelijk te hebben, wordt er namelijk gelet op drie onderdelen. Deze zijn linkbuilding, de content van de website en de website techniek.

De content van de website gaat over of de informatie op de website waardevol is voor de klant en of de website wel informatie verstrekt. Website techniek kan in twee blokken worden gedeeld. Het ene gedeelte draait erom of de site een heldere sitestructuur bezit wat door Google en andere zoekmachines begrepen kan worden. Is er een hoge laadsnelheid en gestructureerde data? Dan zit je goed! Het andere gedeelte draait om de gebruiksvriendelijkheid van een site. We hebben allemaal wel op sites gezeten waar moeilijk mee gewerkt kon worden. We gaan dan ook niet snel terug naar die websites. Dan is er nog linkbuilding, soms ook wel aangeduid met ‘autoriteit’. Hierbij wordt gekeken naar hoe betrouwbaar een website is.

Voordelen

Investeren in een goede SEO geeft vele voordelen. Zo heeft het een langetermijneffect. Alles wat nu onderzocht en uitgevoerd wordt, zal over jaren nóg voordelen bieden. Het blijft stabiel over jaren heen, ook wanneer er niet meer gericht aan gewerkt wordt. Een website wordt door SEO gebruiksvriendelijker en makkelijker te vinden. Dit omdat de website hoger is in de zoekmachines. Omdat meer mensen de website vinden, zal de kans ook groter worden dat meer mensen de website aanklikken en er mee gaan interacteren. Er zal dus een hogere omzet gegenereerd worden.

SEO bureau

Het hebben van goede SEO is duidelijk belangrijk om meer interactie met een website te krijgen en zo meer klanten te generen. Het kan zeker zelf uitgevogeld worden. Zoals al gezegd zal dit voor jaren nog voordelen met zich mee brengen. Voor iedereen die dit moeilijk of simpelweg niet leuk vindt, is het mogelijk om de SEO uit te besteden aan SEO bureaus. Blauwe Monsters wordt bijvoorbeeld gezien als een beste SEO bureau. Zij doen het werk voor de website en rapporteren maandelijks terug.