Beste tips om een gentleman te zijn

Wat betekent het om een ‘gentleman’ te zijn. Bij de term denken we vaak aan een lange tijd geleden waar de traditionele genderrollen nog aanwezig waren, genderrollen waar we nu blij zijn om meer flexibiliteit en gelijkheid in te hebben. Dus is het nog wel positief om een gentleman te zijn? Wat betekent het precies om een gentleman te zijn in 2021. In dit artikel bespreken we tips en tricks om een gentleman zijn op een hele positieve manier.

Ontwikkel een persoonlijke stijl

Als een gentleman wil je goed gekleed gaan. Maar dit betekent niet dat je achter elke modetrend aanloopt. In plaats daarvan ontwikkel je een eigen stijl. Je kunt natuurlijk algemene modetips meenemen en op die manier je stijl ontwikkelen maar wees daarnaast niet bang om te experimenteren. Tegelijkertijd wil je ook voor elke gelegenheid een stijlvolle outfit hebben. Zorg ook dat je de traditionele modevaardigheden onder de knie hebt die je als man nodig hebt. Denk hierbij aan het knopen van stropdassen of vlinderdas.

Hygiëne

Een gentleman stinkt niet. Naast stijlvol gekleed gaan is het ook ontzettend belangrijk dat je persoonlijke hygiëne op goed niveau is. Je wilt er dus voor zorgen dat je doucht, je haren geknipt zijn en dat je baard en lichaamshaar in toom is. Wat deodorant en een lekker luchtje kan ook geen kwaad.

Houd je aan je beloften

Een van de belangrijkste waardevolle eigenschappen die je kunt hebben is het respecteren van jezelf en anderen door je aan afspraken en beloften te houden. Wees op tijd als je zegt dat je ergens om een bepaalde tijd zult zijn. Als je iemand belooft ergens mee te helpen, doe dit dan ook. Dit bouwt niet alleen vertrouwen in anderen op, die je er meer voor zullen respecteren. Het zorgt er ook voor dat je jezelf meer gaat respecteren.

Wees jezelf

Een van de meest gehoorde en cliché adviezen en toch een van de moeilijkste adviezen om ook daadwerkelijk uit te voeren. Wees jezelf en pas je niet zomaar aan om de verwachtingen van anderen tegemoet te komen. Ontwikkel je eigen waarden en normen, je eigen doel in het leven en houd je eraan. Natuurlijk moet je rekening houden met anderen maar doe niks dat in gaat tegen je eigen belangrijkste levenswaarden. Ook als dit anderen niet aanstaat. Je kunt niet met iedereen bevriend zijn. Soms zijn je eigen waarden en keuzes belangrijker dan de goedkeuring van anderen.